Branden hade uppståt på ett berg, vilket gjorde den svårsläckt, men räddningstjänsten lyckades hindra elden från att sprida sig. Foto: Räddningstjänsten Jämtland

Räddningstjänsten bekämpade svårsläckt skogsbrand i närheten av Hoting

Uppdaterad
Publicerad

Klockan 16.18 larmades räddningstjänsten om en skogsbrand på Skrakaholmberget sydöst om Hoting i Strömsunds kommun. Brandkårer har kallades in från Hoting, Backe och Strömsund för att bekämpa elden.

Brandorsaken tros vara ett åsknedslag under måndagseftermiddagen. Räddningstjänstenheterna anlände snabbt till platsen där ett område på 15 gånger 75 brann. Då branden hade uppstått på ett berg försvårade det släckningsarbetet.

– Det är en väldigt eländig terräng så det är svårt att komma fram med vatten även om det finns en väg upp. Jag vet inte när vi kan ha branden under kontroll, sa Elin Elisson inre befäl på räddningstjänsten Jämtland till SVT vid 17-tiden.

Området där det brann låg inte i närheten av någon bebyggelse och räddningstjänsten kunde hindra att elden spred sig. Vid 18.45 på måndagskvällen hade man fått kontroll på elden och inlett eftersläckningsarbete.

-  Branden är under kontroll och vi kommer förhoppningsvis att kunna röra oss tillbaka senare under kvällen, säger Elin Elisson. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.