Fortsatt kritisk kring brandläget i Jämtland rapporterar Räddningstjänst. Eldningsförbud kvarstår trots regn. Foto: Mora räddningstjänst/ SVT arkivbild.

Räddningstjänsten – ”Lite regn innebär inte att faran är över”

Uppdaterad
Publicerad

Räddningstjänsten vill vara tydliga med att det allvarliga läget kring bränderna inte på något sätt är över. Samtidigt trycker man ännu en gång på vikten av det eldningsförbud som råder.

Enligt de prognoser som Räddningstjänsten i Jämtland har tagit del av kommer det att bli både torrare och varmare under den kommande veckan.

– Även om man går ut med morgonkaffet på gräsmattan och känner att det är fuktigt under fötterna så innebär inte det att faran är över på något sätt, säger Jörgen Vikström, kommunikatör på Räddningstjänsten Jämtland.

Han berättar vidare om hur regn kan vara bra, men att det också kan innebära åska, som igår. 

– Igår uppstod flera nya bränder säger han.

Det Räddningstjänsten i Jämtland gör just nu när en brand uppstår är att göra allt som är möjligt för att släcka den direkt.

– När det kommer ett larm så är det fullt kraft på att snabbt slå ut den innan det blir ett väldigt allvarligt läge, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.