Fotbollsdomaren Fredrik Eriksson och fotbollsspelaren möttes in rätten

Spelare åtalad för attack på domare – uppe i Tingsrätten

Uppdaterad
Publicerad

En fotbollsspelare åtalades och stängdes av efter att ha attackerat en 17-årig domare. Nu prövas misshandeln i Östersunds tingsrätt.

I samband med att Fredrik Eriksson dömde en fotbollsmatch i division 5 blev han attackerad av en spelare. Tumult uppstod när han blåste av matchen.

Fredrik delade ut rött kort till spelaren. Trots att flera personer försöker stoppa spelaren lyckas han slita sig loss och kasta sig på Fredrik.

– Han slår mig över halsen, träffar struphuvudet och får tag kring halsen och puttar mig bakåt, sa Fredrik till SVT tidigare.

Spelaren polisanmäldes och stängdes av från fotbollen. Disciplinutskottet i Jämtland Härjedalens Fotbollsförbund beslutade i höstas att stänga av den åtalade spelaren i ett år.

I torsdags möttes Fredrik Eriksson och den polisanmälde spelaren i tingsrätten. Nu är det upp till tingsrättens domare och nämndemän att avgöra vad som egentligen hände på fotbollsplanen i höstas.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.