Foto: SVT / Lars Pehrson/SvD/TT

Regionen vädjar: Tänk efter innan påskresan till fjällen

Uppdaterad
Publicerad

Region Jämtland Härjedalen går nu ut och uppmanar alla turister att följa Folkhälsomyndighetens rekommendation om att inte resa om det inte är absolut nödvändigt.

I ett pressmeddelande skriver regionen att personer som hållit sig isolerade på sin hemort borde fundera på om det är värt att bryta sin isolering och riskera att smittas under sin fjällsemester.

Regionen skriver även att vården i länet är högt belastad och ansträngd även under en normal påsk, men att den pågående pandemin gjort att trycket har mångdubblats.

– Normalt tar vi inte bara emot alla turister och besökande till vår fina fjällvärld med öppna armar – vi hjälper också alla med den vård som kan behövas. På grund av coronapandemin kan vi i år inte erbjuda all den vård man normalt sett förväntar sig, skriver regionen i pressmeddelandet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Jämtlands län

Mer i ämnet