Christer Siwertsson (M) ställer inte upp som regionråd. Foto: Sara Leijman/SVT

Regionrådet drar sig tillbaka vid valet nästa år

Uppdaterad
Publicerad

Regionrådet Christer Siwertsson (M) meddelade på måndagen att han inte ställer upp som regionråd ytterligare en period om det skulle bli aktuellt.

Christer Siwertsson säger att han kommer att finnas med på valsedeln men att han inte kommer att ha någon ”ledande position” efter valet nästa år.

– Jag öppnar upp för andra att kliva fram, säger han.

Christer Siwertsson är 67 år och han säger att han ”haft fantastiska år” och att han är tacksam att få leda partiet.

Ska ägna sig åt familjen

Nu tänker han ägna sig åt familjen men också åka husbil.

– Det gör ju gamla gubbar har jag hört.

Det är Moderaterna som tillsammans med Socialdemokraterna bildar majoritet i Region Jämtland Härjedalen. Socialdemokraterna har 21 mandat och Moderaterna 11, tillsammans har de alltså 32 av de 55 mandaten i regionfullmäktige.

Det var i oktober för två år sedan som moderaterna bildade majoritet med socialdemokraterna .  Då var regionen i kris pga mycket usel ekonomi.

Så här sa Christer Siwertsson (M) då;

– Vi är i ett tillstånd som nästan kan liknas vid ett undantagstillstånd. I det läget så duger det inte som det största oppositionspartiet att sitta på läktaren och peka finger eller att opponera. När vi då får frågan av Socialdemokraterna om vi kan komma in och hjälpa till med det här, då är det klart att då känner vi att vi måste ta det ansvaret.

Men alla moderater var inte lika positiva. Victor Ericsson t ex , som då var politiker i Härjedalen, valde att lämna sin plats i regionfullmäktige.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.