Riksdagskandidaten Hanna Wagenius (C): ”Våra riksdagsmandat kommer bli viktiga”

Uppdaterad
Publicerad

Centerpartiets första namn på riksdagslistan, Hanna Wagenius, är inte det minsta förvånad över partiets val att säga ja till en socialdemokratisk statsminister och samtidigt  stödja en budget där Sverigedemokraterna ingår. Hon tror på riksdagsledamöternas makt

Hanna Wagenius siktar mot en plats i rikdagen efter valet. Och hon är övertygad om att Centerpartiet kommer kunna påverka politiken i sin riktning.

– Riksdagsmandaten kommer vara nödvändiga för att man ska kunna driva igenom något, säger Hanna Wagenius.  Och de kommer vi att använda för att sätta stopp för ideér som vi inte tycker är tillräckligt bra.

Hanna Wagenius tycker inte det är förvånande att  Centerpartiet sent gav beskedet att man säger ja till en socialdemokratisk statsminister samtidigt som man indirekt stödjer en budget som Moderaterna, Kristdemokraterna och Sverigedemokraterna lägger fram.

– Vi är det enda partiet som står kvar i mitten – som inte vill samarbeta med ytterkanterna. Det vill säga Vänsterpartiet och Sverigedemokraterna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.