Storm och snöfall i länet – hårt väder fram till onsdag morgon

Uppdaterad
Publicerad

Det är ett hårt väder i västra delen av Jämtlandsfjällen i Jämtlands län fram under tisdagskvällen. Prognosen talar om hård vind med nederbörd, fram till onsdag morgon. Vid Blåhammaren-Sylarna råder risk för stormstyrka.

Prognosen på tisdagen är hård eller mycket hård vind, 17-23 meter per sekund, och ymnigt snöfall. Vid Blåhammaren-Sylarna är det risk för stormstyrka, med 25 meter per sekund.

Det väntas snö sent under natten mot onsdag och området som omfattas är den del av länet som ligger norr om Storsjöbygden. Det är en klass 1-varning och det väntas snöfall i sådan omfattning att det kan påverka trafiken. Det kan också bli drivbildning och dålig sikt. Enligt prognosen väntas cirka en decimeter nysnö.

Härjedalsfjällen får hård vind 14-17 meter per sekund och snödrev, ymnigt snöfall, enligt SMHI:s klass 1-varning.

Orkanstyrka i byvinden

Vid 18-tiden noterade Sylarna 35 meter per sekund i byvinden vilket är orkanstyrka, och 24 meter per sekund i medelvind. Blåhammaren noterade 24,3 meter per sekund i byvindarna. Medelvinden var strax under 20 meter per sekund.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.