Tillsammans med Tomas Ledin har Rockin'Pots till och med fått göra ett TV-framträdande.

Rockin' Pots på klassisk tilja

Uppdaterad
Publicerad

Kören Rockin' Pots har stadigt växt sedan starten 2015. Den 30 maj 2020 står en 200 personer stark kör på Oscarsteaterns scen i Stockholm.

Rockin' Pots tog sina första toner hos Grytans asylboende. Meningen var att kören skulle mixas med svenskar och nyanlända för att på så sätt bidra till integreringen.

Det gick så bra att Tomas Ledin fick upp ögonen för kören och sedan dess har det uppträtt tillsammans ett par gången. Även Niklas Strömstedt har de uppträtt med – och de här båda kommer att vara med 30 maj.

Fler körer har bildats

Och numera finns Rockin' Pots inte bara i Jämtland utan det har också uppstått systerkörer i Göteborg, Linköping, Norrköping och Boden. Målsättningen är att körerna ska bestå att hälften svenskar och hälften nyanlända.

De här fem körerna kommer alltså att stråla samman på Oscarsteaterns scen.

Allt betraktas inte som hundraprocentigt klart av arrangörerna så man har inte gått ut med nyheten än. Hos Region Jämtland/Härjedalen har Rockin Pots ansökt om 100 000 kronor i bidrag för att kunna genomföra showen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.