Äldre personer och de som redan bär på en underliggande sjukdom, uppmanas vaccinera sig innan influensan är här. Foto: SVT Arkiv

Rusning till sprutorna – vaccinet tog slut

Uppdaterad
Publicerad

Regionens uppmaning om att folk skulle gå och vaccinera sig mot den väntade influensan, tog skruv. Under torsdagen tog vaccinet slut på sjukhuset.

I tisdags öppnades en drop in-mottagning i sjukhusets entré och dit kunde hugade länsbor dyka upp och få sin vaccinering avklarad utan tidsbeställning.

Särskilt äldre personer, över 65 år, ville man skulle ta en spruta och likaså de som lider av diabetes, skrumplever eller sjukdomar i hjärta och lungor.

Det lokala mediauppbådet bjöds in under premiären i tisdags, och det tycks ha fått avsedd effekt. Under torsdagen tog helt enkelt vaccinet slut så att den provisoriska mottagningen fick stängas.

Men en ny leverans anlände redan under torsdagseftermiddagen och på fredagen räknar med att vara igång igen.

Denna nyhet stod först att läsa om på op.se.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.