Klicka upp bildspelet för att se väderkartorna! Foto: TT/SVT Väder

Så blir helgvädret 15-16 juli i Jämtland

Uppdaterad
Publicerad

Helgen börjar riktigt fint i länet med sol särskilt på lördag förmiddag, så passa på att njuta för söndag eftermiddag väntas det komma regn igen.

Här sammanfattar vi prognosen för Östersunds- och Åretrakten – eller sök på din egen ort på SVT:s vädersajt!

Östersund får strålande sol på morgon och förmiddag med 11 grader klockan 08 som stiger till som varmast 17 grader på eftermiddagen. Då kommer dra lättare moln in och resten av dagen blir halvklar. Vinden är måttlig och sydlig.

Söndag börjar mer mulet med 14 grader vid 8-tiden, men efter tio börjar det dra in lättare regnväder och temperaturen sjunker till kyliga 11 grader vid fyratiden på eftermiddagen. Vinden blir sydlig måttlig till hård.

Åretrakten får runt 10 grader och sol på lördag morgon och temperaturen stiger till 16 grader på eftermiddagen då lättare molnighet drar in. Vinden är måttlig sydvästlig.

Söndagen blir molning med runt 11 grader på förmiddagen. Från tiotiden väntas regn som fortsätter som lätt regn ända till kvällen, och temperaturen tar sig inte upp mer än till 13 grader på eftermiddagen. Sydvästlig vind som är måttlig till frisk.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.