”Det ser kanonfint ut på de flesta håll i länet”, säger Mattias Lönn som är skotersamordnare i Krokoms kommun. Foto: Fredrik Lundmark, SVT

Så blir skoterföret i påsk i västra delarna av Jämtland och Härjedalen

Uppdaterad
Publicerad

Skoterföret i västra delarna av Jämtland och Härjedalen ser ut att hålla bättre över påsk än vad man kanske hade förväntat sig. Mattias Lönn har god koll på läget i länet.

Under påsken är det många som drar till fjälls för att köra snöskoter. Med tanke på mildvädret tidigare under vintern så skulle man kunna befara att snötillgången och föret på isarna är dåligt. Men det verkar vara ganska bra i de stora skoterområdena i länet.

– Jag har åkt runt en del i länet den senaste veckan och många leder ser riktigt bra ut, säger Mattias Lönn, skotersamordnare i Krokoms kommun, till SVT Nyheter Jämtland.

– Isläget är faktiskt lite bättre än tidigare i vinter, men som alltid på vårkanten så ska man vara uppmärksam när man kör över sjöar och vattendrag, säger Mattias.

Hör mer i klippet ovan.

Statliga skoterleder som är stängda i Jämtlands län

Stängda från 24 mars:

  • Vålåsjön- Uvberget

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.