Foto: SVT Design.

Så här kan dödsolyckan på E45 ha gått till

Uppdaterad
Publicerad

Polisen har ännu inte velat säga hur man tror att olyckan har gått till, men enligt trovärdiga uppgifter till SVT rör det sig om en omkörningsolycka.

På olyckskvällen ville polisen inte ge några uppgifter om olycksorsaken, man hänvisade till den pågående utredningen. Igår sökte vi förgäves ansvarig utredare.

Enligt trovärdiga uppgifter till SVT ska det alltså ha varit en omkörningsolycka. En personbil kom ikapp tre hästekipage. Personbilen påbörjade en omkörning och kolliderade då med timmerbilen. Enligt de första uppgifterna rörde det sig om en frontalkrock, men det är ännu oklart.

Föraren av personbilen, en kvinna i 60-årsåldern från Jämtland, avled. En kvinna som färdades med en av hästarna avled också, liksom hästen. Den kvinnan var i 60-årsåldern och hemmahörande i Västerbotten.

Se hur olyckan kan ha gått till i klippet här ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.