Den här veckan får Region Jämtland-Härjedalen drygt 6 000 doser med covid-vaccin. Foto: SVT arkiv

Så många länsbor har fått covid-vaccin

Uppdaterad
Publicerad

I vecka 14 hade 33 110 vaccindoser mot covid-19 givits till länsbor i Jämtlands län. Totalt har nu 8 786 personer fått ett fullständigt vaccin mot sjukdomen. 

Fram till den elfte april hade Region Jämtland Härjedalen fått totalt 38 295 doser levererat till sig. Hittills har 24 324 personer fått sin första dos och 8 786 har fått sin andra.

Regionen befinner sig just nu i fas två av vaccineringsarbetet vilket innebär att alla personer som är 65 år eller äldre har möjlighet att boka tid för vaccination. 

Coronaviruset i Jämtlands län

I veckan kommer regionen att få ytterligare 4 680 doser av Pfizers vaccin, 500 doser av Astra Zeneca och 1 100 doser av Modernas vaccin.

Det är många som har frågor gällande de olika vaccinen mot covid-19. I klippet svarar Magnus Gisslén, professor i infektionssjukdomar vid Östra sjukhuset i Göteborg, på några av de vanligaste frågorna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Jämtlands län

Mer i ämnet