Hör vilka tankar Jämtlands coach Adnan Chuk har om kvartsfinalmotståndaren Luleå. Foto: Fredrik Lundmark, SVT

Jämtland möter Luleå i kvartsfinal

Uppdaterad
Publicerad

Nu startar slutspelet i herrarnas basketliga och på torsdag spelar Jämtland Basket sin första kvartsfinal, i bäst av fem matcher, mot Luleå.

Jämtland slutade femma i grundserien, sex poäng bakom Luleå på fjärde plats. Det betyder att Luleå har fördelen att spela de två första matcherna på hemmaplan, samt att en eventuell femte och avgörande match spelas där.

Luleå knapp favorit

En seger på fyra försök, det är Jämtlands facit mot Luleå under säsongen. Även om några av förlustmatcherna varit ganska jämna, så får väl norrbottningarna kanske ses lite som favoriter.

– Det är kul att det äntligen är dags för slutspel och vi ser fram emot det här väldigt mycket. Luleå har varit ett av de bättre lagen i ligan i år, så vi vet att det kommer bli tufft. Det äger Adnan Chuk, coach i Jämtland Basket.

Hör mer i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.