Så ska idrotten i Jämtland och Härjedalen få fler ideella ledare

Publicerad

För att knyta upp fler ideella idrottsledare till barn-och ungdomsidrotten i länet startar nu en särskild satsning. Målet är att få fler unga att vilja bli ledare.

I många idrottsföreningar för barn och ungdomar i länet saknas det ideella idrottsledare, samtidigt som återväxten i föreningarna inte är självklar. Det konstaterar Jämtland Härjedalens Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna i Jämtland Härjedalen.

Undersökningar visar att många ungdomar vill engagera sig ideellt. Ändå är det få som tar klivet, de vågar inte eller blir inte tillfrågade. Och det här är alltså ett bekymmer som man nu hoppas kunna åtgärda. ”Utan de ideella idrottsledarna kommer vi inte heller att ha någon barn- och ungdomsidrott”, skriver förbundets ordförande Jan Bergström i ett pressmeddelande.

Därför startar nu vad som kallas ”Idrottens ledarbank”. Det är en hemsida som ska göra det lättare för föreningar som är i behov av tränare och ledare att få kontakt med unga som vill engagera sig. I klippet ovan berättar projektledaren Erik Thörnell hur det går till.

Vill du engagera dig?

Visa

Idrottens ledarbank erbjuder föreningar att annonsera om de har behov av tränare och ledare.

Målet är att frivilliga och föreningar sedan kan hitta varandra.

Hemsidan är i första hand inriktad mot ungdomar som vill engagera sig men alla kan registrera sig.

Mer info finns på idrottensledarbank.se

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer