Nu ska även 12-15-åringarna få möjlighet att vaccinera sig mot covid-19, med start på måndag. Hur det ska genomföras berättar vaccinsamordnare Cornelia Brusmark i videon. Foto: SVT

Så ska vaccineringen av barn mellan 12 och 15 gå till

Uppdaterad
Publicerad

På måndag drar vaccineringen av 12-15-åringar igång i länet liksom i resten av landet. Hur vaccineringen kommer att genomföras här i länet kan du höra vaccinsamordnare Cornelia Brusmark berätta i videon.

Från och med måndagen 11 oktober kommer det på många håll i landet att vara möjligt för barn mellan 12 och 15 år att vaccinera sig mot covid-19.

I länet kommer regionen i samarbete med skolhälsovården att genomföra vaccineringen. Mer om själva genomförandet, vad som gäller avseende vårdnadshavarens samtycke, möjligheten till mognadsbedömning och vilket vaccin som används kan du höra i videon ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Jämtlands län

Mer i ämnet