Foto: SVT

Så svarar turisterna på kommunernas värvningsförsök

Publicerad

Kommunerna Härjedalen och Berg försöker värva nya inflyttare bland turister på besök i fjällen. Så här lät några av svaren bland slalomåkande turister på Vemdalsskalet när de fick frågan.

Kommunalråden Anders Häggkvist (C) från Härjedalen och Therese Kärngard (S) från Bergs kommun fanns på plats på Vemdalsskalet på torsdagen och bjöd på kaffe, saft och bullar och hoppades kunna locka några av alla förbipasserande slalomåkare att ta sig funderare på om det inte skulle vara läge att faktiskt flytta närmare fjällen, det vill säga bosätta sig antingen Berg eller Härjedalen.

Och så här svarar tillfrågade turister – hör deras svar i klippet ovan.

Även VM-bolagen 2019 fanns också på plats på Vemdalsskalet, även för dem är det viktigt att kommunerna har tillgång till god kompetens och personal eftersom det i förlängningen också kan komma VM-bolagen till del under nästa års stora VM-arrangemang i länet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.