Många påsklovslediga tog chansen att njuta av värmen på pumptrack-banan i Östersund. Foto: svt

Se påsklovslediga njuta av sommarvärmen

Publicerad

Påsken brukar betyda sista chansen att njuta av skidåkning för säsongen, men den senaste tidens värme har betytt att många redan nu lagt ”laggen” på hyllan. Se hur påsklovslediga i Östersund njöt av värmen idag.

Enligt SMHI inföll våren i Storsjöbygden 13 april. En rätt normal tidpunkt för vårens ankomst. Däremot ser sommaren ut att kunna inledas rekordtidigt i Östersund med omnejd.

– Håller temperaturen i sig även imorgon så att det därmed har varit fem dygn i sträck med en medeltemperatur på över tio plusgrader så har sommaren infallit rent meteorologiskt sett, säger Moa Hallberg, meteorolog vid SMHI.

Sommaren kan bli rekordtidig

Enligt prognosen kommer temperaturen på fredagen att vara omkring 16 plusgrader mitt på dagen i Storsjöbygden. Chansen är alltså stor att sommaren inleds rekordtidig, isåfall blir det den tidigaste starten på sommaren under hela 2000-talet.

Även i fjällen har det varit sommarvärme, och där har många tagit tillfället i akt att åka skidor, både på längden och tvären. Men någon rekordtidig start på sommaren ser det inte ut att bli där.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.