ÖFK:s kanslipersonal har inte fått någon information om Kindberg-affären. A-lagets planerade verksamhet är inte beroende av ordföranden. ”Det rullar på precis som vanligt”, enligt Patrick Sjöö, ÖFK:s medieansvarige. Foto: SVT & TT

Kindbergaffären: ”Inte ens familjen har fått besked”

Uppdaterad
Publicerad

När Kindbergaffären nu gått in på sin andra dag är sekretessen på förundersökningen fortfarande total. Inte ens Daniel Kindbergs familj har fått någon information om hans anhållande, enligt ÖFK.

På ÖFK:s kansli tycks man ännu inte veta vilket ben man ska stå på.

– Varken vi eller Daniels familj har fått något besked om hans frihetsberövande. Även om vi genom media fått en bild av vad det här ska handla om så vet vi till exempel inte vad misstankarna består i, säger klubbens mediaansvarige Patrick Sjöö.

Daniel Kindberg är ju en väldigt dominant ordförande. Kan klubben sitta kvar i sadeln och rulla på utan honom?

– Vi är mitt uppe i Allsvenskan och det som händer runt våra arrangemang och kring A-laget är inte beroende av att Daniel Kindberg är närvarande. Det rullar på precis som vanligt, menar Sjöö.

På fredag klockan 12 ska åklagaren senast ha tagit ställning till om att gå fram med en häktningsframställan. Fram till dess tänker inte ÖFK ta några omvälvande grepp.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.