Live

Senaste nytt om valet 2022 i Jämtlands län

Här rapporterar vi om den senaste händelseutvecklingen kring valet i Jämtland.

Här rapporterar vi om den senaste händelseutvecklingen kring valet i Jämtland.

Senaste nytt om valet 2022 i Jämtlands län

Vi avslutar nu den här direktrapporteringen om valet. Men rapporteringen om vad som sker nu när vi har ett valresultat fortsätter naturligtvis. Fortsätt följa oss på vår sajt och i vår app för det senaste!

m • Det står inte någonstans om Härjedalspartiet. Är dom inte att räkna med ? Kanske dom är bortsorterade ? Kanske ryktena är sanna att dom inte får komma till tals i medierna ?

Hej! I vår rapportering inför valet har vi naturligtvis pratat med alla partier som suttit i kommunfullmäktige i Härjedalen, inklusive Härjedalspartiet. Då handlade det om partiernas syn på expansionen i kommunen.
Vi har såklart inte gjort det sista på politiken i länet och kommer att följa upp hur de nya styrena kommer att se ut i kommunerna och vilka frågor som blir viktiga. Då kan det finnas anledning att prata med Härjedalspartiet igen.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Det är stora skillnader mellan valdeltagandet i länets olika valdistrikt. Var någonstans var valdeltagandet högst – och var var det lägst? Se grafiken, och hör vår reporter berätta, i klippet.

Såhär ser den nya mandatfördelningen i Härjedalen ut efter valet:

Källa: Valmyndigheten

I Härjedalen har både Liberalerna, Moderaterna, Sverigedemokraterna och Vox Humana tagit nya mandat efter valet. Nu påbörjas diskussioner mellan partierna för att se vilka som kommer att ta över styret i kommunen.

I Bergs kommun gick Moderaterna fram starkt efter valet och ser ut att få två nya mandat. Det nystartade Nya Bergspartiet lyckades även de knipa ett mandat i kommunen. Centerpartiet tappar även i denna kommun.

Såhär kan den nya mandatfördelningen komma att se ut i Bergs kommun.