Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Elin Engström i samtal med landshövdingen Marita Ljung under prisutdelningen. Foto: Bengt Eriksson, SVT Jämtland

Sex unga företagare fick stipendium för ledarskap

Uppdaterad
Publicerad

Kommitten bakom Sven O Perssons fond delar årligen ut ett stipendium där unga företagare som visat framfötterna får dela på priset. I torsdags var det högtidlig mottagning i landshövdingens residens.

– Det finns flera exempel som fått stipendiet som unga och sedan också fått Sven O Perssons stora pris på Guldgalan. Vi i familjen tycker förstås att det är extra roligt, berättar Bob Persson.

Nu är det i och för sig inte bara Persson Invest som står bakom stipendiet utan även en handfull ytterligare lokala intressenter.

De som får ta del av årets stipendium är Elin Engström, byggentreprenör, Georg Eriksson, Dillebolagen, Jonatan Eriksson, åkare, Madelén Hemmingsson, driver fik och butik i Bydalen, Johan Rudsby, restaurangägare och Hanna Sunnerheim Sjöberg, driver konsultfirma.

Att vara ung och driva företag är som regel ingen dans på rosor. Och nu lever vi ju i extra knepiga tider, med krig, galopperande energipriser och inflationer.

– Jag känner mig trygg fast det gäller så klart att vara ödmjuk inför utvecklingen, menar Elin Engström.

I klippet här ovan kan ni höra Elins reaktioner på stipendiet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.