Kvinna och barn till sjukhus efter olycka på E45

Uppdaterad
Publicerad

En personbil körde av vägen på E45 i höjd med Hallings, norr om Åsarna i Bergs kommun på tisdag eftermiddagen. Ett barn och en kvinna som färdades i bilen fördes med ambulans till sjukhus.

Larmet om olyckan kom in till SOS alarm strax innan klockan 16 på tisdagen. Räddningstjänst, polis och två ambulanser skickades till platsen.

Innan olyckan fick polisen in flera samtal från andra bilister om att denna bil både hade vinglat, kört fort och även försökt trycka sig fram i trafiken.

Enligt Per Thelin vid jämtlandspolisen har olyckan skett genom att bilen gjort en omkörning trots möte. Bilen har sedan kört in i ett vajerräcke på mötande trafiks sida och efter det kört av vägen.

Fick lindriga skador

Två personer befann sig i bilen och räddningstjänsten fick hjälpa en av personer ur bilen. Båda fördes med ambulans till sjukhus enligt regional produktionsledare på SOS Alarm.

På onsdag morgon uppger Östersunds sjukhus att personerna, en kvinna och ett barn, har lindriga skador men mår efter omständigheterna bra.

Vägen stängdes av medan räddningsarbetet pågick på tisdagseftermiddagen, men vid 16.30 började trafiken släppas på växelvis.

Enligt Per Thelin misstänks föraren nu för vårdslöshet i trafiken och vållande till kroppsskada.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.