En lavin löste ut på Ramundberget på lördagen. Foto: SVTVisa alla (3)
Visa alla (3)

Sista kontroll efter lavin vid Ramundberget

Uppdaterad
Publicerad

Sökarbetet efter att en lavin utlösts vid Ramundberget i Härjedalsfjällen återupptas vid niotiden på söndagen efter några timmars vila under natten, enligt polisen i Jämtland.

– Då ska man göra en sista kontroll, föranlett av de här svaga transpondersignalerna som man inte blir riktigt klok på. Men det är fortfarande ingen som är anmäld försvunnen, säger Börje Öhman, kommunikatör på polisens ledningscentral.

Räddningsinsatsen inleddes efter en lavin vid 14-tiden på lördagen. Det har aldrig varit någon som anmälts saknad och inga spår in eller ut från området har hittats.

LÄS MER: Lavin löste ut på Ramundberget

Signaler från en så kallad tranciever, som kan indikera att någon finns under snön, har dock förbryllat sökpersonalen.

– Vi tror inte att det ligger någon där under, men vi jobbar som om det gjorde det. Vi vill utesluta att någon hamnat under lavinen, säger Michael Saveman, befäl på regionledningscentralen i Polisregion Nord.

Insatsen avslutades på söndagseftermiddagen då det inte fanns några nya indikationer på att någon person skulle ha hamnat i lavinen. Det har inte kommit in någon anmälan om försvunnen person.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer