Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Lisbet Gibson, tillförordnad hälso- och sjukvårdsdirektör, kommentera coronaläget i klippet. Foto: SVt

Sjukvårdsdirektören: Covidläget i Jämtland Härjedalen är ”relativt stabilt”

Uppdaterad
Publicerad

Idag har ansvariga hos Region Jämtland Härjedalen haft en genomgång av covid-läget i länet och konstaterar efteråt att ”det är relativt stabilt”.

Lisbet Gibson, som är tillförordnad hälso- och sjukvårdsdirektör, konstaterar att det idag, precis som de senaste veckorna, bara är ett fåtal personer med covid-diagnos som behöver sjukhusvård, men att situationen kan försämras om Folkhälsomyndighetens prognos visar sig stämma.

Den spår en ökning av antalet fall kring mitten av augusti.

Coronaviruset i Jämtlands län

– Man kan kanske kalla det för en ny våg men den blir troligen inte alls lika stor som den vi hade kring nyår, säger Lisbet Gibson.

Läget under kontroll

Region Jämtland Härjedalen anser sig ha situationen under kontroll när det gäller covidläget.

– Vi har ju tyvärr en viss vana, men det som är bekymmersamt är att om många blir sjuka så drabbar det ju också vår personal, säger Lisbet Gibson. 

Problem när personalen blir sjuk

– En arbetsgrupp med representanter från hälso- och sjukvården, närservice och regionstaben har fått i uppdrag att se vilka åtgärder som kan göras för att säkra bemanningen om det skulle bli en ökad smittspridning av covid-19.

Hon säger också att det är viktigt att dom som har förkylningssymptom stannar hemma.

– Man är till och med skyldig att inte sprida den här sjukdomen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Jämtlands län

Mer i ämnet