Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Det har varit många överbeläggningar på sjukhuset i jul- och nyårshelgen och trycket är fortfarande hårt. Här berättar hälso-och sjukvårdsdirektör Maria Söderkvist. Foto: SVT

Sjukvårdsdirektören: ”Vi har en svår situation just nu”

Uppdaterad
Publicerad

Belastningen är mycket stor på sjukvården i Region Jämtland Härjedalen just nu. Med tillströmningen av både covidpatienter och andra patienter så finns det idag bara en enda ledig plats på intensivårdsavdelningen på sjukhuset.

Följden av det hårda trycket på vården är att en stor del av den planerade vården, det vill säga planerade operationer, inte kommer att hinnas med.

– Vi kommer att ha en planerad, reducerad verksamhet in i januari och februari. All akut kirurgi och alla canceroperationer klarar vi av och även viss planerad verksamhet, men inte allt, säger hälso- och sjukvårdsdirektör Maria Söderkvist.

Hör Maria Söderkvists lägesrapport i videon ovan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronaviruset i Jämtlands län

Mer i ämnet