Foto: SVT Design

Skoteråkare skadad efter att ha vält – flögs till sjukhus

Uppdaterad
Publicerad

En skoteråkare har skadats sedan skotern vält i Hotagen, Krokoms kommun. Mannen ska ha slagit sig i huvud och i ryggen. Fjällräddning larmades ut till platsen, liksom ambulanshelikopter, och han blev flugen till sjukhus.

Larmet kom vid 16.20 på lördagen. Ambulans är larmad till platsen, Sandtjärnen, som uppges ligga över en mil från farbar väg. Polisen beslutade om att skicka ut fjällräddningen på olyckan, uppgav polisen vid 18-tiden.

En polishelikopter skickades till platsen för att lyfta ut ambulanssjukvårdarna till den skadade. En ambulanshelikopter, som först inte var tillgänglig, blev också larmad till olycksplatsen.

Den skadade mannen flögs med ambulanshelikopter till Östersunds sjukhus. Skadeläget är inte känt.

Enligt den information polisen fått har mannen kört snöskoter på sjön, och kört upp på en kant för att vända, och då vält och gjort sig illa. Han har slagit huvudet och mindes inte riktigt händelsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.