Simon Tehyrell är projektledare för stadsfesten. Foto: SVT

Skidskytte-VM i Östersund: ”Alla ska vilja vara en del av festen”

Uppdaterad
Publicerad

Samtidigt som det tävlas om VM-medaljer på skidstadion så hålls det stadsfest i centrala Östersund. Det blir i ett belgiskt spegeltält som VM-partyt kommer hållas.

Vinterfestivalen har arrangerats i Östersund ett antal gånger tidigare, bland annat under skidskytte-VM 2008. Den gången var till exempel ljusshowen på rådhuset ett uppskattat inslag.

Under vinterns skidskytte-VM i Östersund kommer man anordna stadsfesten, som till stor del är ett liknande arrangemang. Östersunds kommun har satsat 1,5 miljoner kronor på stadsfesten, men arrangören hoppas kunna få in ytterligare pengar.

Inför skidskytte-VM i Östersund

”Vi står för underhållningen”

Vi träffade Simon Tehyrell som är projektledare för stadsfesten, för att få veta lite mer om vad tillresta och länsbor kommer att få uppleva vid sidan om själva tävlingarna.

– Vi är en ju en del av VM-arrangemanget, och står för underhållningen när det inte är tävlingar, men vi vänder oss till alla oavsett om man är intresserad av skidskytte eller inte. Vi hoppas alla ska vilja vara en del av festen, säger Simon Tehyrell.

Hör Simon berätta mer om stadsfesten i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Inför skidskytte-VM i Östersund

Mer i ämnet