Landslagstränaren om nya labbet i Östersund: ”Jag skulle kunna sitta hemma i München”

Uppdaterad
Publicerad

En som provat möjligheten att koppla upp sig till Nationellt vintersportcentrums ny labb är svenska skidskyttelandslagets huvudtränare Johannes Lukas.

– Det är fantastiskt bra. Jag kopplade upp mig med telefonen från skidspåret i Idre och kunde följa träningspasset i Östersund, säger han.

Som huvudtränare för de svenska skidskyttarna är Johannes Lukas ofta på resande fot. Antingen ute på världscupen, eller som bitvis under pandemin, fast i sin bostad i München.

Det nya labbet på Nationellt vintersportcentrum vid Mittuniversitetet i Östersund ger nu möjlighet för tränare att koppla upp sig och följa träningspass från vart som helst i världen, något Johannes Lukas redan hunnit prova.

– Jag kan se alla möjliga kameravinklar, se hastighet och lutning på rullbandet och kan dessutom prata direkt med åkaren och anpassa träningen. Jag skulle kunna sitta hemma i München och dricka morgonkaffe samtidigt som man följer träningen i Östersund, säger Johannes Lukas med ett skratt.

Hör mer vad Johannes Lukas tycker i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.