Sebastian Thomasson, destinationschef på Skistar i Åre, tycker man levererat en trygg och säker miljö för turisterna. Foto: Eva Danielsson, SVT

Skistar: ”Det har varit en historisk säsong – alla kan vara stolta”

Publicerad

Det har varit en vinter där landets skidanläggningar, och inte minst Åre, har haft ögonen på sig på grund av den pågående pandemin. Nu summerar Skistar i Åre årets säsong.

Efter att man stängde ned anläggningen för att minska smittspridningen när coronapandemin drog igång under förra vintern, var frågan om man skulle kunna hålla öppet på ett säkert sätt denna vintersäsong.

Det har funnits kritiker som menar att skidorterna borde hållits stängda med tanke på riskerna för stor smittspridning när turister rört sig över landet. Skistars destinationschef i Åre, Sebastian Thomasson, summerar nu en säsong som han menar alla kan vara stolta över.

– Det har varit en historisk säsong. Vi har lärt oss mycket och jag känner en stolthelt över att vi, tillsammans med näringen, regionen, kommunen, ja alla, har lyckats leverera en trygg och säker miljö.

Hör mer i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.