Foto: Räddningstjänsten/SVT GrafikVisa alla (2)
Visa alla (2)

Brand utanför Hammarstrand – sex brandbilar på plats

Uppdaterad
Publicerad

Det brinner just nu i Orrmyrberget i Ragunda kommun. Flera räddningsstyrkor och två släckningshelikoptrar arbetar nu med att släcka branden.

Larmet om branden kom vid halvett-tiden på tisdagen då en inringare såg rök. Ett område på cirka 200 gånger 100 meter brinner.

– Det är på ett hygge som det brinner och branden riskerar att sprida sig till skogen, säger Mats Kronsten, inre befäl hos Räddningstjänsten i Jämtland till SVT.

Räddningsstyrkor från Bispgården, Hammarstrand och Hammerdal är på plats, dessutom jobbar två helikoptrar med släckningen.

– Det verkar som att släckningen från luften tar ganska bra, säger Mats Kronsten.

Vid 16:30-tiden arbetade räddningstjänsten och helikoptrarna fortsatt med släckningsarbetet. Man har lyckats begränsa branden till hygget, men inre befäl vill inte säga att man har branden helt under kontroll.

Orrmyrberget ligger inte långt från det område som brandhärjades sommaren 2018.

Klockan 19.40 meddelade räddningstjänsten att man hade fått kontroll på branden. Släckningsstyrkorna har kunnat omringa branden och det finns ingen risk att den sprider sig ytterligare.  Av enheter som varit på plats har en kunnat återvända.

– Vi är kvar och jobbar med släckningsarbetet under kvällen och förhoppningen är att vi sent i kväll kan lämna över till markägaren, säger Johan Wickenberg, räddningschef i beredskap.  

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer