Skola i Krokom återinför matlådor till elever med distansundervisning

Publicerad

Färdiglagade matlådor kommer från och med onsdag (vecka tre) att erbjudas till högstadieklasserna på Nyhedens skola i Krokom som får distansundervisning. Åtgärden innebär mer jobb för personalen i skolköket, som redan innan kämpar med stor frånvaro.

– Vi har väldigt mycket personal som är hemma av olika skäl, det kan vara familjekarantän till exempel, men det märks att smittspridningen i samhället är enorm, säger Lena Träskvik, chef för kost och lokalvård i Krokoms kommun.

Under vårterminen förra året erbjöds elever på tre av fyra högstadieskolor i Krokoms kommun matlådor från skolbespisningen. På skolan i Föllinge bor många av eleverna så långt ifrån skolan att det var orimligt för dem att åka till skolan för att hämta en låda.

Lättare att servera i matsalen

Just nu har enbart högstadieeleverna på Nyhedens skola i Krokom distansundervisning så därför erbjuds bara de matlåda. Men Lena Träskvik menar att kommunen är beredd på att det ska bli samma läge även på andra skolor.

– Det här innebär merarbete för personalen i köket för det är lättare att servera i matsalen än att göra 150-200 matlådor om dagen, säger Lena Träskvik.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.