Polisen Ola Liljendahl besöker Ulrica Johansson på sin tur genom byn. Foto: SVT

Skoteruthyrare efter polisens återkomst till Funäsdalen: ”Nu luktar färre alkohol”

Uppdaterad
Publicerad

Ulrica Johansson i Funäsdalen hyr ut skotrar. Hon märker att det numera finns en polis i området. Färre skoterförare luktar alkohol och fler använder hjälm, säger hon.

Polisen Ola Liljendahl visar sig ofta ute bland skoteråkarna och han vill också veta hur uthyrarna upplever sina kunder.

– Det märks verkligen tydligt att Ola finns i här. Färre luktar när de kommer på morgonen för att hyra en skoter och det är också fler som har hjälm, säger Ulrica Johansson som är butiksansvarig.

Maria Norberg bor både i Funäsdalen och Östersund.

– Vi har väntat länge på en polis. Jag tycker det är viktigt att han är synlig, säger hon.

Nio inbrott i butiken

Butiksägaren Marie Grinde berättar om stöldligor som kommer förbi Funäsdalen och om hur svårt det är att få hjälp i tid om polisen ska komma från Sveg eller Östersund.

– Jag har haft inbrott nio gånger. En gång blev jag av med varor för en halv miljon. Nu har vi någon att larma, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.