Mannen tog inte den chans som domstolen gav honom. Nästan direkt gick han hem till kvinnan och misshandlade henne på nytt. Obs, bilden är arrangerad. Foto: SVT arkiv

Släpptes – och misshandlade kvinnan på nytt

Uppdaterad
Publicerad

Mannen, som är i 50-årsåldern, släpptes av häktningsdomstolen i onsdags. På torsdagen greps han på nytt för exakt samma brott – kvinnomisshandel.

De båda har haft en relation och den har varit kantad av mannens övergrepp mot kvinnan. Efter det senaste gripandet är brottsrubriceringen nu grov misshandel.

– Det har rubricerats så eftersom han misshandlat henne mot halsen, förklarar polisen Per Thelin.

Närmast i utredningen ska kvinnan genomgå en läkarundersökning. Hon var nämligen fortfarande skadad efter näst senaste övergreppet och för utredningens skull behöver kartläggas vilka skador som uppstått vid respektive misshandel.

För mannens del väntar en ny häktningsförhandling och man kan anta att åklagarens argument ges större tyngd den här gången.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.