Elin Nilsson firar sitt SM-guld i kickboxing med tränaren Daniel Hansson. Foto: Östersunds kampsportsförening

SM-guld till jämtländsk kickboxare

Uppdaterad
Publicerad

I helgen knep Elin Nilsson från Östersund hem SM-guld i kickboxing och hon blev då Jämtlands första svenska mästare i sporten.

– Det är en fantastiskt känsla, säger Elin Nilsson.

Elin tävlar för Östersunds kampsportförening och tycker att helgens SM-guld är en skön revansch eftersom hon missade förra årets tävlingar på grund av skador.

– Inför finalen var jag ganska lugn mentalt samtidigt som jag kände hur det stormkokade inombords. Alla muskler i kroppen var redo att explodera. Jag kände mig redo, säger Elin Nilsson.

”Känns lite overkligt”

Men att hon faktiskt kammat hem ett SM-guld har inte riktigt landat hos henne när vi pratar med henne på måndag eftermiddagen.

– Det känns lite overkligt, det har inte riktigt hunnit sjunka in ännu. Men det är en fantastiskt skön känsla att kunna titulera sig som svensk mästarinna, säger Elin Nilsson.

Även om SM-guldet har stor betydelse för Elin Nilsson så behåller hon siktet inställt på andra mål.

– Den stora drömmen är att bli uttagen till landslaget. Delta i EM, och om man får drömma stort, ett VM.

MISSA INTE: Ladda ner SVT:s app för mer lokala nyheter

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.