Foto: SVT

Smittskyddsläkaren: ”Barnen ska leka utomhus”

Uppdaterad
Publicerad

Som sista region i landet införde Jämtlands län lokala allmänna råd med anledning av coronapandemin. I korthet handlar det om att undvika kontakt med andra personer än de man bor med, skärpta allmänna råd för arbetsplatser och verksamheter samt att undvika resor.

Smittskyddsläkaren Annika Ersson på Region Jämtland Härjedalen tycker det är på sin plats att förtydliga att de lokala allmänna råden för hushållen även omfattar barnen.

– Alla i hushållet omfattas av de lokala allmänna råden så länge dom gäller. Man ska låta bli att umgås med personer utanför hushållet och det gäller även barnen i familjen. Vill barnen leka med kompisar ska det i så fall ske utomhus.

Coronaviruset i Jämtlands län

Får ni många frågor från föräldrar?

– Ja det får vi. Jag har hört från flera föräldrar, som inte låter sina barn leka med kompisar inomhus hemma, att de upplever att deras barn hamnar utanför.

Hör mer från smittskyddsläkaren Annika Ersson i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Jämtlands län

Mer i ämnet