Hör smittskyddsläkare Micael Widerström om hur regioen står rustad inför kulmen som väntas om några veckor Foto: Bengterik Busk/SVT

Corona-smittan: Kulmen väntas om tre veckor

Publicerad

-Nu ser vi en långsam ökning av sjuka och smittade i länet, säger smittskyddsläkaren Micael Widerström. Kulmen väntas om tre till fyra veckor, men den prognosen är något osäker, enligt Micael Widerström.

Han säger också att Regionen är väl förberedd både vad det gäller vårdplatser och personal. Som mest väntas ett 50-tal personer komma att vårdas samtidigt på Östersunds sjukhus.

Regionen har också hyrt in en kylcontainer, som placerats vid sjukhuset, som ska användas som ett extra bårhus om det skulle behövas.

Coronaviruset i Jämtlands län

Hör smittskyddsläkare Micael Widerström i klippet om hur regioen står rustad inför kulmen som väntas om några veckor

Den inhyrda kylcontainern utanför sjukhuskyrkans entré är tänkt som provisoriskt bårhus Foto: SVT

På fredagen fanns 91 bekräftade fall av covid-19 i Jämtlands län. Totalt har 1834 personer testats för viruset. Åtta personer vårdas på sjukhuset, varav en på IVA.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Jämtlands län

Mer i ämnet