Smittskyddsläkare Annika Ersson och nio andra solister sjunger tillsammans med Undersåkerskören för att minska smittspridningen i samhället. Hör hur det låter i klippet ovan. Foto: Per Wiklander/Undersåkerskören

Se och hör smittskyddsläkaren sjunga för minskad smittspridning

Uppdaterad
Publicerad

Körsång för att minska smittan. Det är tanken med den digitala konsert som Undersåkerskören har spelat in tillsammans med tio solister, vilka samtliga arbetar mitt i ”covid-verkligheten”, däribland smittskyddsläkare Annika Ersson. Se ett klipp från musikvideon ovan.

Det är Stevie Wonders låt ”Heaven help us all” som nu spelats in på nytt.

– Det skulle kunna kallas en jämtländsk ”We are the world”-manifestation, säger körledare Per Wiklander. Vi gör det här för att ge ytterligare tyngd till budskapet som är så viktigt nu, att vi måste hjälpas åt för att minska smittspridningen (av corona) i samhället.

Coronaviruset i Jämtlands län

Läkare och väktare sjunger

Den digitala konserten framförs av Undersåkerskören med tjugo sångare och tio solister.

– Solisterna representerar olika delar av samhället. Samtliga är påverkade av – eller arbetar direkt med – Covidsmittan i sitt jobb, säger Per Wiklander.

Det handlar bland annat om en ordningsvakt, en högstadielärare, en anställd på ett särskilt boende, ett par destinationschefer och ett par läkare, varav en är smittskyddsläkaren Annika Ersson.

Inspelning med egen mobil

Deltagarna har inte träffats alls under inspelningen.

– Nej det unika är att ingen har gjort det utan alla har spelat in sin sång hemma i vardagsrummet med mobilen och sedan har jag klippt ihop det, säger Per Wiklander.

Det var i samband med sportlovet som Per Wiklander fick idén till en digital manifestation i form av körsång när det talades mycket om ökad smittspridning.

Sången i dess helhet kan ses på Undersåkerskörens You tube-kanal.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Jämtlands län

Mer i ämnet