Foto: Företaget Kosmonaut, leverantör av plexiglasskärmarna

Kommuner möjliggör för besök på äldreboenden

Uppdaterad
Publicerad

Krokoms kommun meddelar på onsdagen att det snart blir möjligt att besöka äldreboenden i kommunen utan smittrisk. Detta tack vare skärmar av plexiglas som ska ställas i ordning utanför boendena. Även Strömsunds kommun kommer erbjuda besök.

– Våra äldre är verkligen värda att få träffa sina nära och kära, säger socialchef Anna Berkestedt Jonsson i ett pressmeddelande.

Kommunen har beställt nio plexiglasväggar som levereras i veckan. Mötesplatserna beräknas stå klara nästa vecka. Just nu håller man på att ordna med trädgårdsmöbler och blommor för att få till en så trevlig inramning som möjligt.

Även Strömsunds kommun meddelar nu att man möjliggör för besök. På sin hemsida skriver kommunen att man ger stöd för att mötas ”på riktigt” men att fortfarande följa rekommendationer om avstånd.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Jämtlands län

Mer i ämnet