Snöröjare måste prioritera vilka gator man ska ploga först och hur ofta. I klippet ovan berättar Ulf Norén, enhetschef för gator och parker på Östersunds kommun, hur kommunen prioriterar. Foto: SVT

Paus i snöröjningen i Östersund

Uppdaterad
Publicerad

I Östersunds kommun har man  jobbat ihärdigt med att skotta undan all snö som fallit det senaste dygnet och nu förbereder man sig på ytterligare en natt med snöröjning.

– Vi kommer att jobba hela natten, säger Ulf Norén enhetschef för gator och parker på Östersunds kommun.

All tillgänglig personal är inkallad och kommer att arbeta tills vägarna är framkomliga igen. Det kan dock dröja innan alla vägar är plogade.

– Det är ju vanligt att det kommer snö så vi är förberedda men när det är så här stora mängder så är det klart att det tar tid. Vi kommer att försöka lägga krutet där det behövs som mest, säger Norén.

Extra jobb

Ett annat problem för kommunen vintertid är att privatpersoner skottar sina tomter på fel sätt och därmed skapar extra jobb för snöröjningen. I klippet nedan berättar Ulf Norén hur man ska skotta snö på ett sätt som inte stör kommunens arbete:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.