Enligt initiala uppgifter till SOS Alarm brinner det med öppna lågor på en vind i en villa i Klövsjö. Foto: SVT Design

Villa övertänd i Klövsjö

Uppdaterad
Publicerad

En brand bröt ut i en villa i Klövsjö under söndagskvällen. När räddningstjänsten kom till platsen var bostaden övertänd. Räddningstjänsten arbetade på platsen under hela natten, men villan totalförstördes i branden.

Klockan 21:11 rapporterade SOS Alarm om branden på Byvägen i Klövsjö. Räddningstjänsten från Rätan och Vemdalen samt en ambulans kallades till platsen.

Strax efter klockan 22 berättade Mats Kronsten, inre befäl vid räddningstjänsten i Jämtland, att villan var helt övertänd och skulle få brinna ned kontrollerat.

– Det var en fullt utvecklad brand när vi kom på plats och inriktningen har varit att hindra spridning. Det ser det ut som att vi kommer att lyckas med, sa Mats Kronsten vid 22.30-tiden.

Ingen person ska ha skadats i samband med branden.

Tidigt måndag morgon avslutade räddningstjänsten arbetet på brandplatsen.

– Vi har avslutat och lämnat över till ägaren, men villan är ju helt nedbrunnen, säger inre befäl vid räddningstjänsten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.