”Det är en katastrof”, säger Charlotte Ullberg, ordförande i Mattmar Hembygdsförening om branden. Foto: SVT

Stor byggnad i brand i Mattmar – totalförstördes

Uppdaterad
Publicerad

Under natten har en ladugårdsbyggnad i Mattmar brunnit ned. Byggnaden som använts som utställningslokal var övertänd när räddningstjänsten kom till platsen.

Räddningstjänsten larmades just före klockan fyra natten mot måndag efter att förbipasserande på E 14 sett att det brann i ladugårdsbyggnaden.

– Det var en fullt utvecklad brand redan när vi kom fram med första styrkan. Vi har koncentrerat oss på att låta det brinna ner under ordnade former och se till så att det inte blev någon spridning av elden, säger Mats Kronsten, inre befäl vid Jämtlands räddningstjänstförbund.

Det fanns inga djur eller människor i fastigheten, som fungerat som utställningslokal. Enligt SVT:s reporter på plats, Bengt-Erik Busk, har det på senare tid fungerat som hembygdsgård. Charlotte Ullberg, ordförande i Mattmar Hembygdsförening, beskriver händelsen som en ”katastrof”.

Byggnaden i Mattmar totalförstördes i den nattliga branden. Foto: Bengterik Busk/SVT

Räddningstjänst från Nälden, Trångsviken, Hallen och Järpen arbetade på platsen under natten, dessutom kom räddningsvärnet från Kall med en tankbil och från Krokom kom också en tankbil.

Halv åtta på måndag morgon var brandmän från Hallen och Kall kvar på platsen.

– Det har mer eller mindre brunnit ner nu, säger Mats Kronsten.

Prästgårdsfjöset i Mattmar som förstördes vid branden Foto: Charlotte Ullberg Mattmars hembygdsförening

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.