Hör smittskyddsläkaren om vilka kommuner och vilka åldersgrupper som är mest drabbade Foto: SVT

Rekordmånga nya fall i Jämtland och Härjedalen den här veckan

Uppdaterad
Publicerad

Antalet personer som testar postitivt för corona-viruset ökar i Jämtland Härjedalen. För andra veckan i rad har man nu registrerat över 100 nya fall.

Biträdande smittskyddsläkare Annika Ersson ser allvarligt på att antalet personer som testar positivt för corona-viruset nu ökar igen.

– Det gäller att hålla ut och att följa rekommendationerna, säger hon.

Coronaviruset i Jämtlands län

I slutet av augusti, vecka 35, registrerades bara fyra nya smittade i vårt län. Smittskyddsläkarna hade varnat för att antalet smittade skulle öka efter semestrarna och vid skolstart då vi började umgås inomhus igen, och då även med personer som vi då inte träffat på ett tag.

Förra veckan, vecka 41, registrerades 111 nya fall och den här veckan blev det ännu fler, 117 stycken. Det är den högsta veckosiffran hittills, men då ska man också ha med sig att även antalet som testas har ökat.

Det är nu totalt 1 545 personer här i länet som testat positivt för coronaviruset sedan pandemin startade, 34 462 personer har testats.

Antal smittade vecka för vecka

Antal bekräftat smittade per vecka i Jämtlands län – vi har räknat fredag-fredag och visar här ett urval:

v 11 – 11 personer som testat postitivt för coronaviruset

v 15 – 30

v 18 – 83

v 19 – 73

v 20 – 102

v 26 – 56

v 30 – 18

v 35 -  4

v 39 – 32

v 40 – 56

v 41 – 111

v 42 – 117

Källa: Region Jämtland Härjedalen

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Jämtlands län

Mer i ämnet