En olycka med flera fordon har inträffat på väg 322 mellan Åre och norska gränsen. Foto: SVT Design

Trafikolycka på Skalstugevägen i Jämtland

Publicerad

En lastbil har kolliderat med en personbil i närheten av Saxvallen i Åre kommun. Lastbilen välte ner i diket och en person blev fastklämd i olyckan. Sammanlagt tre skadades.

Enligt de första uppgifterna verkade det vara många personer och fordon inblandade. Det var också utifrån uppgifter om fem till tio personer och fyra fordon inblandade som räddningstjänst och ambulanser larmades ut. Även norsk ambulans larmades.

Strax efter klockan 18 rapporterar dock Peder Jonsson vid polisens ledningscentral att det rör sig om en personbil och en lastbil som kolliderat.

Ambulans, helikopter och räddningstjänst från Sverige kallades till platsen.

– Något skadeläge för de inblandade är inte känt ännu, säger Peder Jonsson.

Klipper loss fastklämd person

SOS Alarm berättar dock att en person blivit fastklämd i ett fordon, och räddningstjänsten förbereder för att klippa loss denna.

Lastbilen, som är en virkesbil, ha hamnade till största delen i diket efter kollisionen och en lastmaskin hjälper till att flytta virket. Väglaget i området rapporteras vara besvärligt och halt.

Under kvällen uppger polisen att totalt sex personer ska ha varit inblandade i olyckan, varav tre skadats. Två av dessa är förda med vägambulans till sjukhus, medan den tredje flögs med helikopter.

Det rådde mycket begränsad framkomlighet på vägen under ett par timmar efter olyckan, men strax efter 20 kunde trafiken släppas på som vanligt. Vid 22-tiden stängdes vägen återigen för bärgningen, som inte väntas vara klar förrän midnatt.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer