Boende på Fältjägargränd i Östersund kunde se en ovanlig syn på söndagen – en halvmeter vatten fanns just utanför dörren. Foto: SVT

Stor vattenläcka i centrala Östersund

Uppdaterad
Publicerad

Boende kring Fältjägargränd i Östersund fick sig i en märklig överraskning när de öppnade dörren på söndagseftermiddagen – en halvmeter vatten fanns alldeles utanför och trycket var så hårt att asfalten sprack av vattnet.

– Det var en halvmeter vatten ute på gatan, säger SVT:s reporter på plats Marie Selander.

Räddningstjänsten från Östersund var på plats för att försöka skydda den berörda fastigheten.

– Vi åkte dit eftersom en boende i närheten larmade om att vatten kom in genom entréväggarna, säger Henrik Jönsson, inre befäl vid räddningstjänsten i Jämtland.

Trasig vattenledning

– Det var en vattenledning som hade gått sönder.

Räddningstjänsten kunde ta bort is från dagvattenbrunnen och kunde på så vis få vattnet att rinna ner där. Vägen är nu avstängd för att Östersunds kommun ska kunna fortsätta jobba med läckan. Kommunen uppmanar trafikanter att undvika den vägen.

Fick åter vatten i kranarna

Östersunds kommun berättade tidigare under söndagen att flera hushåll i Brittsbo och Såghusvallen var utan vatten. Det visade sig vara det här läckaget som var orsaken och de boende har åter vatten i kranarna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.