Längs E 45 just söder om Hammerdal såg det ut så här klockan 8:45. Foto: Bengterik Busk / SVT

Stormen hindrar trafiken – nedfallna träd på flera vägar i länet

Uppdaterad
Publicerad

Under förmiddagen har Trafikverket rapporterat om flera trafikstörningar där kraftiga vindar har fått träd att rasa ut på vägar i länet. På flera håll har man nu hunnit ta bort träden från vägarna men Trafikverket uppmanar fortfarande trafikanter att ta det försiktigt. 

Strax innan klockan 15 hade nästan alla av Trafikverkets insatser avslutats. Det ligger ett träd på väg 666 mellan Valne och Röde i Krokoms kommun, framkomligheten är begränsad. Utöver det jobbar man även på att få bort ett träd från väg på E 14 höjd med Mälgåsen i Bräcke kommun.   

Under dagen har det var varit många rapporter om fallna träd på E 45 men nu ska vägen vara fullt framkomlig. Det har också varit många fallna träd på E 14 men i nuläget är trafikstörningen i närheten av Mälgåsen den enda stäckan där framkomligheten är begränsad. Såhär såg det ut på E 14 i närheten av Kingsta väster om Krokom när träd flyttades från vägen:

SMHI har gått ut med en klass 1-varning för mycket hårda vindar och nederbörd i både Jämtlands-och Härjedalsfjällen fram tills fredag kväll.  Trafikverket uppmanar därför trafikanter att vara uppmärksamma och ta det lugnt ute på vägarna.

Strömavbrott

De kraftinga vindarna har också orsakat strömavbrott på flera platser i länet. Sedan strax innan klockan åtta blev det strömlöst för 199 kunder runt Hammerdal, bland annat i områden runt Åsen, Håxås och Ede. Vid 13:30 hade strömmen ännu inte kommit tillbaka. Eon vet ännu inte vad som orsakat strömavbrottet. De skriver att det rådande väderläget kan göra att det tar längre tid än normalt att få ut en tekniker, därför finns det inte heller någon prognos just nu.

Fem hushåll är även strömlösa i Granberget i de nordvästra delarna av Strömsund. Inte heller där finns någon prognos för när strömmen beräknas vara tillbaka. 13 hushåll är strömlösa i Björkhöjden i Ragunda kommun. Där ligger ärendet hos en servicetekniker.

Artikeln uppdateras.

Har du bilder från stormens härjningar i länet? Skicka gärna bild eller film till oss. jamtland@svt.se

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.