Stormtillägg för skogsägare

Publicerad

Föreningen Norrskog kommer dela ut 100 miljoner kronor i stormpris-tillägg.

Pengarna går till medlemmar som tecknat ett så kallat stormkontrakt med Norrskog. Det går inte att säga exakt hur många det handlar om men det rör sig om flera tusen medlemmar.

Norrskog har haft ett upplägg runt stormarna som kallas garantipris. Det innehåller två delar. Det ena är ett garanterat grundpris. Det andra är det så kallade storm-kontraktet som utbetalas när stormarbetet kommit så långt att det ekonomiska utfallet kan bedömas. De två komponenterna tillsammans är den totala betalningen.
– Det är en stor glädje att kunna ge medlemsnytta på ett sådant här bra sätt! Vi har agerat snabbt, hållit en hög kvalitet genom hela arbetet och kan nu med stolthet meddela ett slutpristillägg som ligger över förväntan, säger Norrskogs VD Janne Björck i ett pressmeddelande och fortsätter:

– Detta är den mest rättvisa modellen som är väl beprövad av andra skogsägarföreningar och i princip blivit branschstandard vid stormar.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer