Foto: SVT

Större vattenläcka i Älvros i Härjedalens kommun

Uppdaterad
Publicerad

En större vattenläcka har upptäckts i Älvros i Härjedalens kommun. Det är än så länge oklart var läckan är, men felsökning pågår.

”Vi vet ännu inte vart läckan är men vi har personal på plats”, skriver Vatten och Miljöresurs i Berg och Härjedalen i ett pressmeddelande.

De skriver också att de inte hinner producera lika mycket vatten som läcker och att detta kan medföra problem med vattenförsörjningen. Hur många abonnenter som är utan vatten är oklart.

Vatten kan hämtas vid Vattenverket på Näset i Älvros. Vatten och Miljö uppmanar alla som kommer dit att ta med ett eget kärl.

På onsdag kväll meddelades att läckan inte hade lokaliserats, och att felsökningen avbryts under natten. Tidigt torsdag morgon fortsätter arbetet. Ny information kommer att lämnas vid tiotiden torsdag förmiddag, uppges i ett pressmeddelande från Bergs kommun.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.