Mikael Bäckström är kammaråklagare och förundersökningsledare vid Ekobrottsmyndigheten i Umeå. Foto: TT/SVT

Stort tillslag mot grov ekobrottslighet i Jämtlands län

Uppdaterad
Publicerad

Ekobrottsmyndigheten har under veckan genomfört tillslag på flera adresser i Jämtlands län och tagit in ett flertal personer på förhör. Det skriver myndigheten i ett pressmeddelande.

Misstankarna gäller bland annat grovt bokföringsbrott och grovt penningstvättsbrott inom skogs- och byggbranschen.

Kammaråklagare och förundersökningsledare vid Ekobrottsmyndigheten i Umeå, Mikael Bäckström, säger till SVT Jämtland att det hittills är fem personer som blivit förhörda. Samtliga personer som suttit anhållna har försatts på fri fot, men brottsmisstankarna kvarstår.

I pressmeddelandet som lades ut på torsdagen säger Mikael Bäckström, så här:

”Det som händer närmast är att utreda varje persons eventuella delaktighet i den misstänka brottsligheten. Detta kommer att ske bland annat genom ytterligare förhör och genom att analysera de beslag som gjorts i samband med insatsen. Det kan till exempel handla om datorer, telefoner och dokumentation som gås igenom för att försöka säkra bevisning.”

Tillslaget har enligt Ekobrottsmyndigheten skett i samverkan med Skatteverkets skattebrottsenhet, SBE.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.