Foto: SVT

Stort varsel föreslås inom regionen – 180 tjänster kan försvinna

Uppdaterad
Publicerad

Region Jämtland Härjedalen ska minska kostnaderna inom hälso- och sjukvården med 90 miljoner kronor 2020. Ett av regionens förslag för att nå dit är att minska antalet tjänster.

Det finns ingen exakt siffra på hur många tjänster som kommer att försvinna, men enligt ett pressmeddelande från regionen så handlar det om ungefär 160–180 tjänster. Det gäller främst inom hälso- och sjukvården, men även andra verksamheter kan komma att beröras.

”Troligt att det även kommer landa i varsel”

– I nuläget är det här ett förslag som vi har presenterat för de fackliga parterna. Med den personalrörlighet vi har så ser vi att vi kommer kunna lösa en del genom naturlig rörlighet, men med den här mängden befattningar är det troligt att det även kommer landa i varsel och uppsägningar på grund av arbetsbrist, skriver HR-direktör Krister Eriksson i pressmeddelandet.

Frågan kommer nu att förhandlas vidare med fackliga parter och tillsammans med verksamheterna.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer