Dragan Bratic hotar nu med hungerstrejk efter att han står åtalad för grova ekobrott. Foto: SVT

Strippklubbsägare riskerar flera års fängelse

Uppdaterad
Publicerad

Dragan Bratic, som ägt en strippklubb i Mörsil, åtalas nu för grova ekobrott och riskerar flera år i fängelse. Detta rapporterar Expressen.

Bratic har drivit strippklubbar runt om i landet, bland annat i Åre, Sundsvall och Jönköping.

Nu rapporterar Expressen att han åtalas vid Jönköpings tingsrätt för grova skatte- och bokföringsbrott. Flera miljoner kronor ska inte ha redovisats mellan 2012 och sommaren 2015.

LÄS MER: Strippklubb mitt i Åre

Bratic misstänks ha undanhållit att bokföra intäkter och löner samt lämnat felaktiga uppgifter om skatt och arbetsgivaravgifter. Enligt åklagaren ska han ha gjort det med uppsåt. Men Dragan Bratic själv nekar.

– Det här är så jäkla fruktansvärt. Jag har alla bevis och har jobbat enligt lagen. Det är en annan grej om de sagt att jag flyttat pengar till Spanien eller någonting, säger Dragan Bratic till Expressen.

LÄS MER: Polisen utreder strippklubb

Enligt Bratic och hans advokat Sven-Eric Ohlsson ska dansarna på strippklubben betraktas som artister vilket då ger andra skattesatser än normalt.

Hotar med hungerstrejk

Nu hotar Dragan Bratic med hungerstrejk för att visa sitt missnöje.

– Jag kan sätta mig någonstans och bara protestera. Hungerstrejka eller något. Jag ska bara sätta mig på torget och inte äta eller dricka. Jag mår så jävla dåligt. Jag pallar inte mer, säger Dragan Bratic till Expressen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.